Μεταβάση υποστήριξης του Xamarin από τη Microsoft, ορισμένη για την 1η Μαΐου 2024.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις της αγοράς, επενδύουμε στην νέα πλατφόρμα της Microsoft, η οποία θα εξυπηρετεί όλα τα λειτουργικά (iOS, Android, Windows), και ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη εφαρμογών cross-platform με το .NET MAUI platform, το οποίο προσφέρει έναν δρόμο προς ένα φωτεινότερο μέλλον ως ο πιο προηγμένος αντικαταστάτης του Xamarin.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και νέες εκδόσεις Android, iOS & Windows για τις υφιστάμενες εκδόσεις μας, παρέχουμε γενική διαθεσιμότητα και υποστήριξη επιδιορθώσεων σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

  • Γενική διαθεσιμότητα και υποστήριξη επιδιορθώσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.
  • Ένα επιπλέον διάστημα περιορισμένης υποστήριξης μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Support type

Support timeline

Support includes

Mobile Versions

General availability

May 1, 2024 –Sep 15, 2024

  • No new features or enhancements.
  • All types of bug fixes will be delivered.
  • 5.2++

Limited support

Sep 15, 2024– Jan 1, 2025

  •  Critical and severe bug fixes will be delivered case by case.
  • 5.2++

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι εκδόσεις των mobile εφαρμογών μας μέχρι και την έκδοση 5.6.4.1 δεν θα είναι συμβατές με τα νέα mobile λειτουργικά Android 15, iOS 18 και Windows 11 24H2 αντίστοιχα.

Για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα λήψης αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος και νέων υλοποιήσεων της εφαρμογής, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε την έκδοση της mobile εφαρμογής σας στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση 5.6.4. Για την αναβάθμιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον σύμβουλό υπηρεσιών που σας υποστηρίζει, ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης της εφαρμογής. 

Παρακαλούμε να μην προχωρήσετε σε καμία αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της εφαρμογής

FAQs

Όχι, είναι σαν να πήραμε μια νέα έκδοση της mobile συσκευής.

Ότι ορίζει το επερχόμενο iOS. Συνήθως ανακοινώνονται περίπου τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο τα επερχόμενα releases.

Όχι αρκεί να μην αναβαθμίσετε στην μεγάλη έκδοση 18. Δεν καθίσταται άχρηστη η εφαρμογή και η συσκευή

Ναι. Εφαρμογές όπως  ο ιατρικός επισκέπτης κλπ. που έχουν αρκετές συσκευές σε Windows 11 infrastructure θα υποστηριχτούν και αυτές με την .net8

Με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των κατασκευαστών τόσο των εκτυπωτών όσο και των παρόχων τεχνολογίας Microsoft, Android, κλπ., δεν τίθεται ανάγκη αλλαγής εκτυπωτών ή άλλων περιφερειακών συσκευών όπως οι scanners.